Gebelik bir aile için yeni başlangıçları, umudu ve heyecanı beraberinde getirmektedir. Doğum öncesi dönem birçok kadın için sorunsuz geçse de bazı anne adaylarında riskleri barındırmaktadır. Sağlıkla ilerleyen bir gebelik için düzenli ebe izlem ve takiplerinizi yaptırınız
-
Her gebenin muhakkak bir Ebe tarafından takip edilmesi gerekmektedir
-
Tüm gebelikler risk faktörlerinin olup olmadığı ya da ileride oluşup oluşmayacağı yönünden değerlendirilmesi gerekmektedir.
-
Ebe tarafından yapılan risk değerlendirmesi sonrası gebenin izlem sıklığı arttırılır ve kadın doğum uzmanı iş birliği ile takipleri düzenli yapılır.
-
Gebelere ebeler tarafından risk değerlendirmesi dinamik olarak yapılır.
-
Gebelik yolculuğunuzda beraber ilerleyelim…
Ev Ziyareti
Size en yakın ebeden ev ziyareti talep edebilir, Uzman Ebelerden istediğiniz gün ve saatte ihtiyaç duyduğunuz hizmeti alabilirsiniz.
Devamlılık Süreci
Gebeliğiniz boyunca sizi takip eden ebe, ile doğum yolculuğunuzu tamamlayarak doğum sonu bakım hizmetlerini de yine aynı ebe ile yürütebilirsiniz.
Doğum Öncesi Sağlık
Doğum öncesi bir gebe olarak ihtiyaç duyduğunuz tüm bakımları kapsamaktadır. Bu süreçte Ebubul Ebeleri yanınızda…
Kontrol ve Bakım
Gebelik boyunca kilo, ödem, beslenme, tansiyon, şeker, egzersiz, sağlıklı yaşam planlama, doğuma hazırlanma aşamalarının tümünde ebebul ebeleri sizlerle birlikte.
Sıkça Sorulan Sorular
Doğuma hazırlık anne ve baba adayının doğum öncesi, doğum süreci ve doğum sonrası dönemi kapsayan geniş bir zaman dilimi için eğitilmesi ve hazırlanması anlamına gelmektedir. Bu dönem özellikle ilk defa anne baba olacak çiftler için çok daha önemlidir.
Lamaze eğitimi bir teknikten çok bir doğum felsefesidir. Doğuma kadar geçen sürenin yanında özellikle doğum anı ve yeni doğan bebeğe saygılı, normal, doğal ve daha insancıl bir doğumu hedefler.
HypnoBirthing kişinin kendi gelişimi ve korkularından özgürleşmesi üzerine odaklı, rahat bir doğum için ön şart olan derin gevşemenin temel alındığı, rahat, sağlıklı, huzurlu ve bilinçli bir doğum yolunda kullanılan uluslar arası bir doğuma hazırlık tekniğidir.
Öğretim yöntem ve teknikleri bir konunun işlenişinde takip edilen sistemli yoldur. Dersin hedeflerine ulaşmak için seçilen stratejilerin gerçekleştirilmesinde bir ya da birden fazla yöntem ve teknik belli bir uyum içinde beraberce kullanılabilir. Açıklamasına ve öğretilmesine denir.
Ebenin verdiği bakım; Koruyucu önlemleri, • Anne ve bebekte anormal durumları saptamayı, Tıbbi bakımda yardımda bulunmayı ve Gerektiğinde acil yardım önlemlerinin alınmasını kapsamaktadır.
Gebelik danışmanlığı, doğum öncesi dönemden başlayarak doğum sonrası dönemde anne sütü ve emzirme konusunda eğitimlerin alınması, bebek doğduktan sonra başarılı emzirmede kilit rol oynamaktadır. Bu sebeple de hem gebelikte hem de doğum sonrasında emzirme danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Emzirme danışmanlığı ev ziyareti hizmeti ile birleştirilerek gerçekleştirile bilindiği gibi online olarak da Ebebul ebeleri tarafından verilmektedir.
Gebelik Nasıl Oluşur?Gebelik, dişi bir bireyin yumurtalıklarından birindeki bir folikülün (yumurta kesesi) bir sperm hücresi ile döllenmesiyle başlar. Döllenme, dişi ve erkek üreme hücrelerinin (yumurta ve sperm) birleşmesiyle gerçekleşir. Döllenme işlemi, kadın üreme sisteminin fallop tüplerinde gerçekleşir. Döllenmenin ardından, döllenmiş yumurta, rahmin iç yüzeyine bağlanarak gebelik gelişir.
-
Ovulasyon
Bir kadın, normal adet döngüsü sırasında her ay bir yumurtayı serbest bırakmak üzere programlanmıştır. Bu süreç, folikülün içindeki yumurtanın yumurtalıktan salınması olarak adlandırılır. Hormonlar, yumurtlamayı kontrol eder ve folikülün salınmasına neden olur.
-
Döllenme
Bir sperm hücresi, bir kadının yumurtalıklarında bulunan bir folikül içindeki yumurtayı döller. Bu, erkeğin sperminin kadının yumurtası ile birleşmesiyle gerçekleşir. Döllenmenin ardından, zigot adı verilen bir hücre oluşur.
-
Zigotun Bölünmesi
Zigot, ilk bölünmesini gerçekleştirdiğinde, iki hücreye ayrılır. Bu hücreler de bölünerek, dört hücreye, ardından sekiz hücreye ve daha sonra birkaç yüz hücreye kadar çoğalır.
-
İmplantasyon
Zigot, rahmin iç yüzeyine ulaşır ve rahim dokusuyla birleşir. Bu süreç, zigotun rahim duvarına yerleşmesi olarak adlandırılır. Yerleşme sırasında, zigotun kendisini besleyecek bir plasenta oluşur.
-
Embriyo Gelişimi
Zigot, rahim duvarına yerleştikten sonra, embriyo haline gelir ve hızla büyümeye başlar. İlk birkaç hafta boyunca, embriyo hücreleri, farklı dokular ve organları oluşturmak üzere özelleşmeye başlar. Bu süreç, organogenez olarak adlandırılır.
Gebelik Oluşum Aşamaları
Anne Karnında Bebeğin Gelişimi
Gebeliğin 4. Haftasında Seni Neler Bekliyor?
Gebeliğin dördüncü haftası bebeğin vücut gelişiminin yaşandığı bir dönemdir. Embriyo silindirik hale gelir ve enine ve boyuna kıvrılmaların sonucu olarak C şeklini almaya başlar. Nöral tüp, 21 ila 28. günler arasında kaynaşır. Kafa bölgesi genişler ve sefalik ve servikal fleksür gelişir, baş karakteristik fleks pozisyonunda yerleşir. Kalp belirginleşir ve 20 ila 22. günde atmaya başlar. 26. günde (kol tomurcukları) ve 28. günde (bacak tomurcukları) yan taraftaki vücut duvarlarında küçük şişkinlikler belirgin hale gelir. Yüz kemerleri (yüz, mandibula ve farinksin gelişeceği kısımdan) görünür hale gelir ancak yüz yapıları net değildir ve insan benzerliği henüz açık değildir. Embriyo 2-5 cm uzunluğundadır.
Gebeliğin 5. Haftasında Seni Neler Bekliyor?
Embriyo beşinci haftaya girdiğinde, form insan benzeri bir görünüme dönüşür. Beyin gelişimi sonucu baş büyümesi hızlanır. Embriyo karakteristik C şekline daha fazla bükülür ve yüz bölgesi kalp çıkıntısı ile yakın temas haline gelir. Ön uzuvlar gelişmeye başlar ve parmak izleri görülebilen kürek şekilli el tabakaları belirir. Kalp odacıkları şekillenir ve beş farklı beyin bölgesi görünür hale gelir. Kafa sinirleri mevcuttur. Retina pigmenti ve dış kulak belirginleşmeye başlar.
Gebeliğin 6. Haftasında Seni Neler Bekliyor?
Altıncı haftada uzuv farklılaşması devam eder, kısa web parmakları gelişir ve ayak parmakları ortaya çıkar. Yüz daha belirgin hale gelir, çeneler görünür hale gelir ve nazal delikler ile üst dudak artık mevcuttur. Kalp gelişimi neredeyse tamamlanmıştır ve dolaşım iyi kurulmuştur. Karaciğer belirginleşir ve kan hücreleri üretir. Bağırsaklar, umbilikal kordonun proksimal bölgesine girer. Embriyonik dönemin son iki haftası, yüz, organ sistemleri ve nöromüsküler gelişimin gerçekleştiği bir zamandır. Baş daha yuvarlak ve dik durumdadır, ancak hala orantısız şekilde büyüktür. Gözler açık ve göz kapakları gelişmektedir. Göz kapakları sekizinci haftanın sonunda kaynaşır ve yirmi beşinci haftaya kadar tekrar açılmaz. Ağız, dil ve damak tamamlanmıştır. Dış kulak belirginleşir, ancak hala başın alt kısmında yer alır. Eklem ve bilek bükülmesi mümkündür. Parmaklar daha uzun ve ayak parmakları ayrılmıştır. Ayaklar orta çizgiye taşınmıştır. Önkollar yavaş yavaş omuz seviyesinin üzerine yükselir ve eller genellikle alt yüzü örter. Karın daha az şişkin ve vücut ince deriyle kaplıdır. Nöromüsküler gelişme harekete yol açar, bu ultrasonda görülebilir, ancak hissedilemez. Gastrointestinal ve genitouriner sistemler ayrılmıştır ve böbrekler temel yapısına ulaşmıştır, ancak nefron gelişimi 34 ila 36 haftalık gebelik süresince devam edecektir. İç genital organlar farklılaşmış olsa da, dış genital organlar henüz farklılaşmamıştır. Rektal açıklık tamamlanmış ve anal membran delinmiştir, bu da açık bir sindirim sistemi ile sonuçlanmıştır.
Gebeliğin 8. Haftasında Seni Neler Bekliyor?
Fetus gelişimi: 8. haftadan itibaren, embriyo, fetus adı verilen bir insana benzer bir hal alır. Bu dönemde, fetus organları tamamen gelişir ve büyür. Fetus, doğuma kadar gelişimine devam eder. Fetal dönem, gebeliğin sekizinci haftasının sonundan doğuma kadar devam eder. Tüm büyük sistemler ve dış özellikler bu dönemin başlangıcında kurulmuş veya gelişmeye başlamıştır. Erken fetal dönemde (9 ila 20 hafta arası), vücut yapılarının daha da farklılaşmasıyla birlikte işlevsel yeteneklerde gradüel bir artış olur.
Gebeliğin 6. Ayında Seni Neler Bekliyor?
Altıncı ayda, fetusun nihai uzunluğunun %60'ına ve ağırlığının %20'sine ulaşılmıştır. Geç fetal dönemde (20 haftadan doğuma kadar), organ ve vücut sistemlerinin daha fazla olgunlaşması, ayrıca belirgin bir ağırlık artışı görülür. Bu dönemin önde gelen özelliği organizasyondur.
Gebeliğin 9-12 Haftalarında Seni Neler Bekliyor?
Embriyo 5-8 cm uzunluğunda ve 8-14 gram ağırlığındadır. Baş, vücut uzunluğunun yarısı kadardır. Bu haftalarda vücut uzunluğu ikiye katlanır. Baş büyümesi yavaşlar, boyun uzar ve çene göğüsten kalkar. Yüz geniş, gözler arası mesafe geniştir, göz kapakları kapanmış ve kulaklar alçaktır. Dişler diş eti altında oluşmaya başlar ve damak birleşir. Tırnaklar belirgin hale gelir ve kollar nihai göreceli uzunluğuna ulaşır. İdrar yapma ve amniyotik sıvı yutma başlar. Yemek borusu lümeni oluşur ve bağırsaklar karın boşluğuna geri girerek sabit pozisyonlarını alırlar. Kemik iliği kan oluşumuna başlar. Dış genital organlar farklılaşır ve gebeliğin 12. haftasında görsel olarak cinsiyeti belirlemek mümkündür.
Gebeliğin 13-16 Haftalarında Seni Neler Bekliyor?
Hızlı bir büyüme devam eder. Embriyonun uzunluğu bu haftalarda neredeyse ikiye katlanır. Embryo 16. haftanın sonunda 20 gr ağırlığındadır. Gözler ve kulaklar daha normal pozisyonlara ulaşmıştır ve yüzün insana özgü bir görünümü vardır. Fetüs cildi son derece incedir ve lanugo mevcuttur. Kas ve kemik gelişimi artmıştır ve nöromusküler bağlantıların kurulması, artan fetal hareketlilikle sonuçlanır. Kemik yapılanması devam eder ve 16 haftada radyografide görülebilir. Kahverengi yağ depolanması ve mekonyum oluşumu başlar.
Gebeliğin 17-20 Haftalarında Seni Neler Bekliyor?
Büyüme biraz yavaşlar ve bacaklar nihai göreceli pozisyonlarına ulaşır. Bu dönemde, ilk kez anneler fetal hareketi hisseder. Fetal kalp atımı stetoskopla duyulabilir hale gelir. Omurilik miyelinizasyonu başlar, saç, kirpik ve kaşlar görülebilir hale gelir. Sebase bezler aktiftir ve verniks kazeoz depolanmasına neden olur. Bronşiyal dallanma tamamlanır ve terminal hava keseleri gelişmeye başlar. Gaz değişimi için pulmoner kapiller yatak hazırlığı yapılır. 20. gebelik haftasında fetüs yaklaşık 300 g ağırlığındadır ve 25 cm uzunluğundadır. 20 haftadan sonra ağırlık önemli ölçüde artar.
Gebeliğin 24-25 Haftalarında Seni Neler Bekliyor?
Fetus 650 ila 780 g ağırlığındadır ve 30 cm uzunluğundadır. Vücut daha iyi orantılıdır. Cilt şeffaftır ve subkutan yağ henüz oluşmamıştır. Parmak izi ve ayak izi çıkıntıları oluşur ve göz yapısı tamamlanmıştır.
Gebeliğin 25-28 Haftalarında Seni Neler Bekliyor?
Akciğerlerin gaz değişim yeteneği artar, böylece uterus dışı yaşam sürdürülebilir hale gelir. Subkutan yağ oluşmaya başlar ve saç ve lanugo iyi gelişmiştir. Gözler kapakları ayrıldığında açılır. Merkezi Sinir Sistemi (MSS) gelişimi ritmik solunum hareketlerinin başlatılmasına ve kısmi sıcaklık kontrolüne olanak tanır. Testisler skrotuma doğru inmeye başlar.
Gebeliğin 29. Haftasından Doğuma Seni Neler Bekliyor?
Doğuma kadar yağ ve kas dokusu oluşur ve cilt kalınlığı artar. Kemikler tamamen oluşmuş olsa da, ossifikasyon tamamlanmamıştır. Verniks kazeoz ve lanugo doğum yaklaşırken kaybolmaya başlar ve büyüme yavaşlar. 30. haftadan itibaren testisler skrotuma doğru inmeye başlar. Yağ ve kas dokusu oluşur ve cilt kalınlığı artar. Kemikler tamamen oluşmuş olsa da, kemikleşme tamamlanmamıştır. Term gebelik yaklaştıkça verniks kazeosa ve lanugo kaybolmaya başlar ve büyüme yavaşlar. Testisler skrotuma iner. Bebek rahim boşluğunu doldurur ve uzuvları vücuda karşı bükülmüştür. Myelinizasyon ilerler ve uyku-uyanıklık döngüleri oluşur. 38 ila 40 hafta arasında, fetal boyut 3000g ila 3800g ve 45cm ila 50cm arasındadır.
Doğum sonrası 42 gün, hem anne hem de yenidoğanın hayatına sağlıklı devam etmesi için kritik öneme sahip olmasına rağmen, bakım sürekliliğinin en düşük olduğu zaman aralığıdır. Günümüzde doğum sonu dönemde babaların da sürece daha fazla katılım imkanı olması, aile merkezli bir yaklaşıma olanak vermesi, anne için daha iyi dinlenme ve uyku olanağı sağlaması, yenidoğanların daha az enfeksiyona maruz kalması amacıyla doğum sonu dönem ev ziyaretleri ile desteklenmelidir. Evinizin konforunda ebeniz ile birlikte aile merkezli bir bakım için ev ziyareti talebinizi hemen oluşturun.
-
Gebeliğin il sekiz haftası embriyonel gelişim dönemi olup bu aşamadaki değişiklikleri öğrenmek için ebebul ebelerine ulaşabilirsiniz.
-
Gebeliğin 9 ile 12. Hafta arasında fetüsün hayati organlarının gelişimi , 13 ile 24. Gebelik haftaları arasında fetüsün anne ile iletişimin başlayarak bağlanmanın gelişmesi, 28 ile 36. Gebelik haftaları arası baba ve bebek bağlanmasının güçlendiği, 36 ile 40 haftalar ise bebeğin doğum yolculuğu serüveninin izlenmesi için ebelik takiplerinizi yaptırınız.
Emzirme Danışmanlığı
Doğum öncesi dönemden başlayarak doğum sonrası dönemde anne sütü ve emzirme konusunda eğitimlerin alınması, bebek doğduktan sonra başarılı emzirmede kilit rol oynamaktadır. Bu sebeple de hem gebelikte hem de doğum sonrasında emzirme danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Emzirme danışmanlığı ev ziyareti hizmeti ile birleştirilerek gerçekleştirile bilindiği gibi online olarak da Ebebul ebeleri tarafından verilmektedir.
-
Emzirme pozisyonlarını uygulamaları olarak size öğretir.
-
Süt sağma yöntemlerini uygulamaları olarak deneyimlemenizi sağlar.
-
Süt saklama koşullarını öğretir.
-
Emzirmeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek meme ucu yaraları ile baş etmenize yardımcı olur.
-
Emzirme sorunları, süt arttırma ve sırt masajı gibi rahatlamanızı sağlayan yöntemleri uygular.
-
Emzirme döneminde, beslenme düzeni oluşturarak sizi yakından takip eder.
-
Emzirme sürecinize eşinizin katılımını sağlar.
Emzirme Danışmanları Neler Yapar?
Emzirme danışmanı olan ebeler öncelikle sizi dinler ve değerlendirir. Ayrıntılı olarak tanılama yapabilmek için doğum hikayenizi, bulgularınızı sorunlarınızı belirler ve bakım gereksinimlerinizi belirler. Her aşamada size özel destek programı oluşturarak bireyselleştirilmiş bir ebelik bakımı uygular. 3 saat sürebilecek olan ev ziyaretleri ile bire bir sizi, emzirme sorunlarını ve bebeğinizi değerlendirir. Memelerinizi muayene ederek değerlendirir. Memem sorunlarınızı ile baş edebilmeniz için çeşitli yöntemler öğretir. Yüz yüze ya da online olarak nasıl emzirdiğinizi gözlemler. Desteğe ihtiyacınız olduğu durumu saptayarak sorunu ortadan kaldırmak için sizlere yol gösterir.
Kadınların doğum sonu sürece hazır olmaması bazı sorunların yaşanmasına zemin hazırlamaktadır. Bu sorunlar; emzirmenin erken sonlandırılması, anne ve yenidoğanlar için daha fazla hastaneye yatış, annenin bebek ve kendi öz akımı konusunda güven eksikliği, doğum sonu bakım memnuniyetsizliği, yenidoğan sarılığı konusunda bilgi eksikliği, emzirmenin yetersiz olması, tespit edilemeyen kalp sorunları ve/veya postpartum depresyon olabilmektedir.
-
Doğum sonrası süreçte ALANINDA UZMAN EBEBUL EBELERİ tarafından yapılan ev ziyaretleri ile emzirme, ten tene temas, vücut hijyenini sağlamaya yönelik uygulamalar (örn: el yıkama, banyo v.b), göbek kordonu ve cilt bakımı, temel anne ve yenidoğan bakımıyla ilgili diğer ebelik hizmetlerine de bir tıkla ulaşabilirsiniz.
-
Bu dönemde Anne ve yenidoğan için riskli durumlar ve sağlık kurumuna ne zaman başvuru yapılması gerektiğine dair danışmanlık sağlanabilmektedir.
-
Ev ziyaretleri yalnızca fiziksel problemlerin değil, aynı zamanda annenin ruh sağlığı, ilişkileri ve ev ortamının değerlendirilmesi için de bir fırsat olabilmektedir. Ev ziyaretlerinde görev alan ebebul ebeleri, sizi destekleyerek beklenen hedeflerle aile standartları arasında uygunluk sağlanmasına olanak sağlarlar
-
Doğum sonrası bakım aynı zamanda; aile planlaması, anne ruh sağlığı, beslenme, hijyen ve cinsiyete dayalı şiddet konularında danışmanlığı da içermektedir
Üreme sağlığı ve hakları, cinsellik, cinsel sağlık, enfeksiyonlardan korunma, gebelikten korunma yöntemlerine yönelik kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
-
Sorumlu üreme ve cinsel davranış, sorumlu ebeveynliğe adım atmada neler yapılması gerektiği aktarılır.
-
Yaygın aile planlaması hizmetleri neler, nereden temin edilebilir, aile planlaması yöntem danışmanlığı hizmetleri sunulur.
-
Genital yol enfeksiyonlarının (GYE) etkin kontrolü konusunda bilgilendirilmeler yapılır.
-
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların (CYBE) önlenmesi konusunda eğitimler verilir.
-
Adolesan sağlığı ve cinselliği konusunda eğitim verilir.
Yaşamın çok uzun bir süresini kapsayan üreme çağı boyunca kadınlar regl olurlar. Bu durum kadının üreme sağlığı açısından sağlıklı olduğuna işaret eder. Ancak her kadının menstrüasyon döngüsü farklıdır ve farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Bunun yanı sıra menstrüayon döngüsünde olan sapmalar kişisel özellik olarak düşünülerek sorunların erken dönemde saptanmasının önüne geçebilmektedir. Her kadının menstrüasyon döngüsünü tanıması ve bilmesi üreme sağlığı açısında çok önemlidir. Siklüsünüzün özellikleri ve semptomlarınızı tanımak yardımcı olacak danışmanlık hizmeti sunuyoruz..
-
Menstüel siklüsün ne olduğuna yönelik eğitim verilir
-
Menstrüel siklüsün hormanlara bağlı yaşanan fiziksel ve psikolojik değişimlerin neler olduğuna yönelik bilgilendirme yapılır.
-
Regl kanamasının özellikleri anlatılır ve anormal kanamanın ne olduğu ve nasıl olduğuna yönelik eğitim verilir.
-
Premenstrüel sendrom konusunda danışmanlık verilir.
-
Menstrüel bozuklukların önlenmesi ve tedavisi konusunda eğitim verilir.
Kadınların yaşamlarının bir dönüm noktası da menopoz dönemidir. Menopozun başlangıcıyla adet kanamalarında düzensizlik ve adet kesilmesi ilk olarak görülür. Ardından ateş basmaları, terleme sıklıkla bu düzensizliklere eşlik eder. Kimi zaman birliktelik esnasında genital kuruluk hissi, ağrı ve kanamalar görülebilir. Bunlar menopoz sürecinin gözle görülür belirtileridir. Bu belirtilere yönelik çözüm önerileri ve yakınmaları azaltıcı çözümler eğitim ve danışmanlıklara verilmediğinde kadının bedensel ve ruhsal sağlıklarının olumsuz etkileyebilmektedir.
-
Premenopozal dönem rahatsızlıkları neler olduğu ve bu rahatsızlıkların önlenmesine yönelik eğitim verilir.
-
Menopoz sonrası görülen belirtiler hakkında bilgi verilir.
-
Menopozda cinsel yaşam hakkında eğitim verilir.
-
Menopozda beslenme nasıl olacağına yönelik bilgilendirmeler yapılır.
-
Menopozda yapılması rahatlatıcı olan gevşeme teknikleri, meditasyon, egzersiz gibi uygulamalar ile önleyici bakım verilir.
Cinsel Sağlık, cinsellikle ilişkili enfeksiyonlar dahil hastalıkların olmaması ve aynı zamanda fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal anlamda da iyi olma halidir.
Üreme sağlığı, insan yaşamının tüm aşamalarında, üreme sistemini ilgilendiren tüm alanlarda fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlanabilir.
-
Bütüncül ve bireyselleştirilmiş bir ebelik yaklaşımı ile üreme sağlığı danışmanlığını ebebul ebelerinden talep edebilirsiniz.
-
Cinsel sağlık, üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, şiddet ve ayrımcılık riski olmadan cinselliğin deneyimlenmesi adımlarında danışmanlık için sizlerleyiz.
Ülkemizde kadınların üreme sağlığı ile ilgili sorunlarının mahrem kabul edilmesi, utanma duygusu, karşı cins sağlık çalışanından hizmet almak istememe ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin neden olabileceği olumsuzluklar, kadın sağlığını ilgilendiren konularda hizmet alımını etkileyerek erken tanı ile kolayca tedavi edilebilir üreme sağlığı sorunlarının ortaya çıkmasına engel olabilmektedir. Çekinmeden sorularınızı sorabileceğiniz ve bire bir hizmet alabileceğiz uzman ebelerimiz ile yanınızdayız. Günümüzde teknolojinin gelişimi ile de kadın sağlığını yükseltmeye yönelik birçok önleyici program yürütülmektedir. Ancak bununla birlikte kadınların cinsiyetlerine özgü hastalıkları gelişebilmekte ve yaşam kalitelerini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu sorunların erken tespiti ve tedavisi için kadınların iyi bir danışmanlık sürecinden geçmeleri hayatidir. Kadın hastalıklarına yönelik danışmanlıklarınızı Ebebul ebelerinden alabilirsiniz.
-
Kadın kanserleri nelerdir, nasıl korunulur ve tedavi süreci nasıldır? Tedaviye yönelik bu aşamada eğitim ve destek alabilirsiniz.
-
Kanser taramalarından biri olan Kendi Kendine Meme Muayenesi öğretilir ve ebeler tarafından klinik meme muayenesi yapılır.
-
Kadınlara Kendi kendine Vulva muayenesi öğretilir.
-
Kadın kanser taramalarından biri olan HPV ve Pap Smear testleri hakkında bilgi verilir.
-
Jinekolojik muayenenin önemi ve aralıkları hakkında danışmanlık verilir.
Müşteri Hizmetleri
Yaşadığınız sorun, öneri ve şikayetler için müşteri hizmetleri ile çalışma saatleri içinde iletişime geçebilirsiniz.
- Danışmanlık hizmeti almakta sorun mu yaşıyorsunuz?
- Ebe bulmakta problem mi var?
- Öneri veya şikayetiniz mi var?